Dzida, akurat zauważyłem, że węglowy Manna jest np. tańszy od Filtrona :lol:
Jakie filtry wybierać na wymianę?
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez MaicroftBo pewnie Filtron go nie robi sam, tylko kupuje od kogos.
Nie kazda firma robi wszystkie filtry, a przykladowo kupuje od kilku innych, potem tylko napisy dorabiaja i maja pelny katalog.
Kupiłem w ASO oryginał klocki na tył do O II. Mój braciak który jest mechanikiem, zmienia je i mówi do mnie: "Zobacz, klocki z logo VW/OOOO, pod spodem Logo TRW, a na środku malutki napis Galfer." :wink:
Komentarz
-
-
Ja zakładam olejowy Knecht bo się nie skręcają i są sztywne nie tak jak filtrona po wyjęciu wygląda jak by go ktoś wykręcił . Kiedyś w starej octavii 2.0 benzyna po założeniu filtra oleju Filtrona rozpadł się w środku cały środek latał i od tamtej pory Filtrona nie używam teraz tylko Knecht.Jordi
Komentarz
-
-
jaki by ten filtr nie był to najistotniejsze jest aby był uszczelniony/oklejony gąbką wokół. W przeciwnym razie wiosną ponownie większość użytkowników będzie narzekać na grzyby i jeździć na odgrzybianie podczas gdy na parowniku będzie najzwyklejsze bagno (kurz, pył i skropolona para wodna) i budżet z odgrzybiania pójdzie w błoto.--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Sprzedam multikabel VAG 10.6.4/11.2/11.3 Millenium/11.6 Millenium, VAG 12.12. Wszelkie informacje na e-mail. Cena z wysyłką 170PLN. MPPS v12 cena z wysyłką 130PLN
Ja stosuje knechta lub manna, czasem bosch, ale uwaga niektóre filtry powietrza boscha to filtron- produkt blizniaczy,
filtron ma czasem problemy jakościowe, potrafi odbiegać wymiarem o 2mm, stąd problemy z zamknięciem pokrywy (tak mam w sprinterze i LT) albo skręcanie olejowego,
Filtronowi do oleju nie zaufam już nigdy, w T4 miałem po wymianie awarie po 40km padł chyba zaworek zwrotny i auto traciło ciśnienie przy hamowaniu silnikiem i na wolnych obrotach, skończyło się holowaniem te 40km i wymianą filtra na boscha (w intercarsie nawet się nie wachali i powiedzieli ze czasem z nimi tak bywa)
podobno sie poprawili skoro robią dla boscha ale ja już testować nie będe.
Powietrza mam pipercrossa panelowy, piorę co 10-15tkm i jest super a przy okazji troche więcej chłodniejszego powietrza silnik dostaje, a i jeszcze rozsądny cenowo
Jak chcesz polski produkt to atrakcyjny cenowo i niezła jakość to sędziszów,
sprawdzone i bez zarzutu, podobno robią dla fabryk na pierwszy montaż.
PozdrawiamO2 4x4
UZALEŻNIONY OD 4x4
Komentarz
-
-
Biszczu, zadzwoń do maciejek, bo ma dobre ceny na Mann'a
Sklep VAGTECH
Ul. Łopuszańska 72 (pn-pt - 9.00-17.00, sob - 10.00-12.00)
02-232 Warszawa
tel. 22 8462646
kom. 694 679 252
ja u Maciejka zawsze kupuję i jest git :!:kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6
SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM
Komentarz
-
-
Biszczu zadzwoń
numer podałemkliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6
SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Bartek.KOd zawsze używam filtrów Filtrona i jeszcze nigdy nie miałem z nimi problemu. Jak narazie jestem zadowolony
Ja osobiście stawiam na Manna a w drugiej kolejności Knecht bądź Bosch - na te firmy nie narzekam, nigdy się na nich nie zawiodłem
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez soll_Ja zaś o Filtronach słyszałem bardzo słabe opinie. Na jakimś forum czytałem, że filtr tej firmy poprzez wewnętrzne uszkodzenie doprowadził do zatarcia silnika.
Przy okazji, fakt że to tylko marketing, ale strona 6 tego pokazu slajdów potwierdza, ze Filtron idzie na OEM: http://pl.filtron.eu/index.php/site/menu?cat=141
i jeszcze przy okazji, Auto Świat, test filtrów: http://www.auto-swiat.pl/1-test-filt...-w-filtrze-100
Tak jak wyżej napisałem, jestem pod wrażeniem wykonania filtra oleju Purflux: chodzi o fakturę materiału, obszycie i spasowanie z obudową - wyróżniał się pozytywnie przy wszystkich filtrach które miałem do tej pory. Ciekawe czy pozostałe filtry mają również takiej jakości? Ważne też jest dla mnie żeby było to Europejskie, a nie Chińskie. Purflux jest francuski, a jego właściciel Sogefi Group włoskie, niestety nie pamiętam, co było na pudełku Purfluxa "made in ...".
Nast. razem będę wybierał pomiędzy Filtronem, bo choć trochę polski produkt i ewentualnie Purfluxem.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez dragsterZamieszczone przez soll_Ja zaś o Filtronach słyszałem bardzo słabe opinie. Na jakimś forum czytałem, że filtr tej firmy poprzez wewnętrzne uszkodzenie doprowadził do zatarcia silnika.
Przy okazji, fakt że to tylko marketing, ale strona 6 tego pokazu slajdów potwierdza, ze Filtron idzie na OEM: http://pl.filtron.eu/index.php/site/menu?cat=141
i jeszcze przy okazji, Auto Świat, test filtrów: http://www.auto-swiat.pl/1-test-filt...-w-filtrze-100
Tak jak wyżej napisałem, jestem pod wrażeniem wykonania filtra oleju Purflux: chodzi o fakturę materiału, obszycie i spasowanie z obudową - wyróżniał się pozytywnie przy wszystkich filtrach które miałem do tej pory. Ciekawe czy pozostałe filtry mają również takiej jakości? Ważne też jest dla mnie żeby było to Europejskie, a nie Chińskie. Purflux jest francuski, a jego właściciel Sogefi Group włoskie, niestety nie pamiętam, co było na pudełku Purfluxa "made in ...".
Nast. razem będę wybierał pomiędzy Filtronem, bo choć trochę polski produkt i ewentualnie Purfluxem.
Co do Purfluxa to na wielu forach czyta się bardzo pozytywne opinie o tych filtrach. Poza tym stosowane są na pierwszy montaż m.in w Peugeocie więc to też o czymś świadczy.
Komentarz
-
-
KNECHT KNECHT i jeszcze raz KNECHT!!
Cena przyzwoita, bo nie będę się spuszczał nad paroma złotymi.
Jakość, jaka jest wszyscy wiedzą, Ci co je mają.
Wszystkie filtry mam Knecht-owskie, autko śmiga i jest mi wdzięczne
POLECAM Niemiecką jakość którą założono w 1920r, a nie tak jak Filtrona w 1982.
NIE PODRÓBY, A DOŚWIADCZENIE...... AUTA SWE SZANUJMY KOLEDZY:P
Komentarz
-
Komentarz